Verkkokoulutukset tuovat joustavuutta koulutuksiin Nesteellä

4. kesäkuuta 2021

Verkkokoulutukset tuovat joustavuutta koulutuksiin Nesteellä

Neste tuottaa uusiutuvaa dieseliä ja vastuullista lentopolttoainetta ja on maailman johtava tuottaja alallaan. Vastuullisuus korostuu päivittäisessä toiminnassa ja henkilöstöstä huolehditaan satsaamalla heidän koulutuksiin ja työturvallisuuteen.

Turvallisen toiminnan keskiössä ovat ihmiset. Pätevyyskoulutukset ja lupakäytännöt ovat hyvä keino varmistaa, että työntekijät noudattavat työssään turvallisia työskentelykäytäntöjä ja tuntevat työn ja ympäristön mahdolliset vaaran paikat.

Verkkokoulutukset ovat olleet pääasiallinen koulutuskeino Nesteellä jo viimeiset seitsemän vuotta. Henkilökunta kokee verkkokoulutukset mielekkäiksi, kun saa opiskella omaan tahtiin. Yrityskulttuuri myös suosii verkkokoulutuksia ja Nesteellä on paljon myös omia räätälöityjä verkkokoulutuksia.

Kaiken keskiössä on se, että koulutuksista pyritään tekemään henkilökunnalle mahdollisimman mieluisia. Nesteen koulutusasiantuntija Sirpa Laine kertoo, että eri koulutusmuotoja pyritään hyödyntämään ja heillä valitaan aina juuri tiettyyn koulutukseen se kaikista sopivin metodi.

Parhaillaan Nesteellä on käytössä Kiwa Inspectan verkkokoulutuksista Trukkikortti, Nostotyön suunnittelija ja valvoja, Sähkötyöturvallisuuskortti, Alamieskoulutus ja Nostoapuvälineiden tarkastajakoulutus.

Lisäksi Nesteelle on räätälöity heidän oma Korkealla työskentely - verkkokoulutus, joka on muokattu Kiwan Putoamisvaaralliset työt -verkkokoulutuksesta ja lisätty erityisesti Nesteelle tarpeellisia osuuksia.

Verkkokoulutuksen joustavuus mahdollistaa kouluttamisen myös vuorotöissä

Haasteita henkilöstön kouluttamiseen asettaa vuorotyö, sillä kaikkia ei voida irrottaa tuotannosta samanaikaisesti koulutukseen. Se tekee koulutusten suunnittelemisesta osin tehotonta ja aikaa vievää, sillä koulutustilaisuuksia tarvitaan useita.

Verkkokoulutus vapauttaa ylimääräiseltä työvuorojen sovittelulta ja tarjoaa joustavuutta. “Verkkokoulutus on huomattavasti helpompi, kun sen pystyy suorittamaan työvuoron aikana”, kertoo Laine.

Verkkokoulutusta voi suorittaa vaikka kesken työvuoron sopivina hetkinä. Opiskeltavat asiat saa myös käydä täysin rauhassa omaan tahtiin, eikä tarvitse edetä muiden aikataulussa. “Vuorotyön vuoksi olisi vaikeaa irrottaa osa työntekijöistä päiväksi luokkahuonekoulutukseen ja tilaisuuksia pitäisi olla useita kaikkien kouluttamiseksi”, Laine jatkaa.

Käytännön harjoitteluja on ollut vielä haastavaa suorittaa muuten kuin varaamalla halli ja kiinnittämällä yksi kone koulutuksiin. Tähän haasteeseen Kiwa inspecta tarjoaa ratkaisua virtuaalikoulutuksista. Virtuaalikoulutuksella pystytään mallintamaan oikeaa työympäristöä ja suorittamaan harjoitteita oikeilla ohjaimilla. Näin varsinainen tuotantokalusto ja resurssit saadaan pidettyä tuotannossa eikä mitään jouduta keskeyttämään koulutusten takia.

Nesteellä toteutetaan seuraavaksi Taakankiinnittäjä ja merkinantaja -koulutus verkkokoulutuksen ja virtuaalikoulutuksen yhdistelmänä. Käytännön harjoittelut ja näytöt suoritetaan Kiwa Inspectan Virtual Training Centerissä. Tämä on taas askel eteenpäin koulutusten kehittämisessä.

Nopea ja helppo tapa koordinoida verkkokoulutuksia

Kiwa Inspecta tarjoaa myös verkkokoulutusten koordinointiin ja pätevyyksien hallinnointiin työkalun: Competence Managerin. Järjestelmästä voi suoraan suorittaa Kiwa Inspectan verkkokoulutuksia.

Laine suosittelee Competence Manageria myös muille yrityksille: “Pienet yritykset saattavat hyötyä järjestelmästä enemmän, sillä se voi toimia myös samalla pätevyyksien kirjausjärjestelmänä. Nesteen kaltaisissa suurissa yrityksissä Competence Manager nopeuttaa ja helpottaa koulutusten koordinointia huomattavasti”, kertoo Laine.

Yhteistyöstä Kiwa Inspectan kanssa Laine kertoo, että yhteistyö on ollut sujuvaa ja joustavaa kaikin puolin: “Kaikki on hoitunut hyvin ja jos on ollut palautetta, niin palautteeseen on reagoitu samantien ja asia korjattu. Apua saa aina tarvittaessa. Se on ollut positiivista.”

Miksi kannattaa valita juuri Kiwa Inspectan verkkokoulutus?

Verkkokoulutuksissa on monia hyötyjä niin yrityksen kuin yksittäisen työntekijänkin näkökulmasta. Työntekijä voi suorittaa koulutuksen itselleen sopivana ajankohtana ja pitää taukoja, silloin kun itse haluaa edeten omaan tahtiin.

Aikasäästöjä tulee reilusti, sillä verkkokoulutusta varten ei tarvitse erikseen matkustaa koulutuspaikalle. Myös koulutus sujuu itsenäisesti opiskellessa usein perinteistä 8 tunnin luokkahuonekoulutusta nopeammin.

Kaikki verkkokoulutuksemme sisällöt on tehty yhteistyössä alan johtavien ammattilaisten kanssa ja ne pohjautuvat ajantasaiseen lainsäädäntöön ja ohjeisiin. Haluamme pitää oppimisen helposti omaksuttavana ja hauskana, siksi koulutuksemme sisältävät paljon esimerkkejä todellisesta elämästä ja ne on tehty hyvin visuaalisiksi. Vaikeatkin asiat aukeavat hyvin käytännönläheisten esimerkkien avulla.

Kiwa Inspectan verkkokoulutuksissa vakiona on korkea laatu, jolloin tiedät aina täsmälleen, mitä henkilökuntasi on kurssilla oppinut. Varmistamme oppimisen myös osioiden jälkeisillä välitehtävillä ja loppukokeella.

Tutustu Nesteelle käytössä oleviin verkkokouluksiin