Usein Kysytyt Kysymykset (UKK)

Tänne olemme koonneet yleisimmät kysymykset Koulutusmaailma-palvelusta, katso jos myös sinun kysymyksesi löytyisi täältä. Pidämme tämän osion aina ajan tasalla.

VERKKOKOULUTUKSET

Mitä laitteistovaatimuksia on verkkokoulutuksen suorittamiselle?

Verkkokoulutus toimii parhaiten Chrome-selaimella ja tietokoneella. Verkkokoulutuksissamme on spiikkaus, joten tarvitset myös erilliset kaiuttimet, ellei ne ole laitteessasi sisäänrakennettuina. Muutoin mitään erityistä laitteisto- tai sovellusvaatimusta ei ole.

Miten verkkokoulutus suoritetaan?

Pääset heti tilauksen jälkeen suorittamaan tilaamasi verkkokoulutusta. Käyt koulutuksen omaan tahtiisi, suoritat tehtävät hyväksytysti ja kortti tulee sinulle postissa.

Voiko koulutuksen suorittaa osissa tai jättää kesken?

Kyllä, koulutuksen voi suorittaa osissa ja jättää milloin tahansa kesken. Koulutus jatkuu siitä mihin se jäi.

Kuinka kauan tunnukset ovat voimassa?

Tunnukset ovat ikuisesti voimassa.

Kauan koulutus kestää?

Tämä riippuu koulutuksesta. Valtaosa verkkokoulutuksistamme kestää 2-4 tuntia, mutta on myös lyhyempiä alle tunnin koulutuksia.

Mitä jos en pääse loppukokeesta läpi?

Aivan kuten valtaosassa luokkakoulutuksiakin, verkkokoulutuksiemme loppukokeen voi uusia yhteensä 3 kertaa. Mikäli kaikki kolme suoritusta ovat hylättyjä, sinun täytyy tilata ja suorittaa kurssi uudelleen.

Saako verkkokoulutuksista kuljettajien ammattipätevyysmerkinnän?

Valitettavasti verkkokoulutuksista ei ole mahdollista saada ammattipätevyysmerkintää tällä hetkellä Trafin ohjeiden mukaan.

Onko verkkokoulutus yhtä pätevä kuin vastaava luokkakoulutus?

Kyllä on. Verkkokoulutuksemme sisältävät samat läpikäytävät asiat mitä vastaava luokkakoulutuskin, pois lukien mahdolliset käytännön harjoitukset, joita järjestämme myös yritys- ja koulutuskohtaisesti erikseen.

Suoritin verkkokoulutuksen hyväksytysti, mitä nyt?

Suorituksesi näkyy järjestelmässämme ja siirtyy siitä korttipainoon. Sinun ei tarvitse nyt muuta kuin odottaa korttiasi saapuvaksi postissa.

Voinko tilata verkkokoulutuksen esim. 300 henkilölle?

Voit tilata verkkokoulutuksia niin suurelle määrällä kuin haluat. Suuremmissa tilauksissa voit myös ottaa yhteyttä suoraan meihin ja autamme tilauksessa.

KORTTI

Miten saan kortin kun olen suorittanut koulutuksen?

Kortti postitetaan ilmoittamaasi postitusosoitteeseen.

Kelpaako tämä kortti tilaajalle/yritykselle X?

Vastaus on kyllä, mutta varauksella. Lähes kaikki Suomessa koulutettavat lyhytkoulutukset, mukaan lukien Työturvallisuuskortti, eivät pohjaudu mihinkään lain vaatimukseen. Vaatimus näille koulutuksille tulee siis tilaajilta. Siten on meidän mahdoton sanoa etukäteen, kelpaako esim. Trukkikorttimme yrityksen X tehtaalle. Mutta kertaakaan ei ole tullut vastaan tilannetta, etteikö meidän koulutuksemme olisi kelvannut.

Onko verkkokoulutuksen ja luokkakoulutuksen kortti eri?

Ei ole, kummastakin saa saman pätevyyden. Ainoat erot tulevat esim. Lisämerkinnöistä käytännön harjoitteluun liittyen.

Kelpaako tämä kortti ulkomailla?

Tämä on tapauskohtaista. Yleensä ulkomailla tilaajayritys määrittelee vaatimukset koulutukselle ja sen sisällölle. Lisäksi on huomioitava paikallinen lainsäädäntö. Siten on mahdoton antaa yleispätevää vastausta siihen, kelpaako koulutuksemme ulkomailla. Valtaosassa tapauksista koulutuksemme on kelvannut, mutta esimerkiksi suomalainen SFS 6002 -sähkötyöturvallisuuskoulutus ei kelpaa tällä hetkellä Ruotsissa.

Kauan kortin tuleminen kotiini kestää?

Keskimäärin saapumisaika on noin 2 - 3 viikkoa suorituspäivämäärästä.

MUUT

Mikä on Nonstop-koulutus?

Nonstop-koulutus on kaikille avoin koulutus, joka toteutuu varmasti. Nonstop-koulutuksia järjestetään vain tietyillä paikkakunnilla suomessa.

Miksi joskus “Kaikille avoin” koulutuspäivä ei aina toteudu?

Mikäli koulutuspäivään on tullut liian vähän ilmoittautuneita, niin koulutuspäivä ei tällöin toteudu. Ilmoitamme kaikille ilmoittautuneille aina peruutuksista.

MAKSAMINEN

Onko luottokortilla maksaminen varmasti turvallista?

Luottokortti maksut käsitellään turvallisesti Stripe-palvelun kautta. Voit halutessasi lukea lisää täältä https://stripe.com/fi

TIETOSUOJA

Mihin tarvitsette yhteystietojani?

Tarvitsemme yhteystietojasi ilmoittaaksemme sinut koulutukseen, laskutukseen ja verkkokoulutuksien osalta verkkokoulutuksen suorittamiseen.

Mihin tietoni tallentuvat?

Tietosi tallentunut pilvipalveluumme, millä hallinnoimme Koulutusmaailma-palvelua ja laskutusohjelmistoomme. Lue tarkempi kuvaus meidän tietosuojaselosteesta.

Voinko halutessani poistaa tietoni rekisteristänne?

Voit, katso tarkemmat ohjeet tietosuojaselosteestamme.