Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutus | Suorita netissä

 • 59 € (+ALV 24%)

4.1 / 5 - 22 Arvostelua

* Aloita Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutus jo tänään! * Suorita missä ja milloin vain * Suorita omaan tahtiisi, osissa * Edullinen ja nopea tapa oppia * Säästö vähintään 50 % verrattuna luokkahuonekoulutukseen * Varmistamme osaamisesi * Kouluta koko henkilökuntasi turvalliseen telinetyöskentelyyn?
Lue Lisää

Koulutuksen kieli
Tyyppi

Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutuksen suorittaminen käy helposti netissä. Voit kouluttautua verkkokurssilla missä vain, milloin vain, omaan tahtiisi kerralla tai osissa.

Kurssi antaa kattavan kuvan telineturvallisuudesta ja telinetyökortin voimassaolon viideksi (5) vuodeksi.

Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutuksessa käsitellään selkokielisesti Telinetyön vaaratilanteita ja miten ennaltaehkäistä niitä. Koulutus on tarkoitettu turvallisuuskoulutukseksi rakennustelineissä työtä tekeville henkilöille. Koulutus sisältää esimerkkitapauksia ja harjoituksia, jotka auttavat koulutettavaa sisäistämään opittavat asiat.

Kurssilla on testikysymykset ja koe, jolla testataan oppiminen ja jonka perusteella myönnetään Telinetyökortti, jonka voimassaolo on viisi (5) vuotta.

Telinetyöturvallisuuskoulutus on luotu yhteistyössä Suomiteline Oy:n kanssa. Suomi Teline Oy on suomalainen rakennustelineiden myyntiin, vuokraukseen ja urakointiin erikoistunut yrittäjävetoinen perheyhtiö.

Mitä tarkoittavat telinetyö ja telinetyöturvallisuus?

Telinetyöllä tarkoitetaan työtä rakennustelineellä. Telinetyöturvallisuudella tarkoitetaan työturvallisuutta telineellä työskentelyssä. 

Kenelle Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutus on suunnattu?

Verkkokoulutusta suositellaan kaikille ammatikseen rakennustyötä tekeville henkilöille tai rakennustyömailla vieraileville henkilöille. Rakennustyössä erityisesti uudisrakennus-, saneerausrakennus-, julkisivuremontti-, kattopeltityöt, suojaustyöt, maalaustyöt, säiliötyöt ja puhtaanapitotyöt (esim. ikkunanpesu) vaativat telinetyötä.

Mitkä telineet luokitellaan rakennustelineiksi?

Rakennustelineitä ovat julkisivutelineet, siirreltävät telineet, uloketelineet, riipputelineet, työpukit, porrastornit, putoamissuojaukset, kiinteästi paikallaan olevat työtelineet ja sääsuojat.

Miksi henkilöstösi kannattaa suorittaa Telinetyöturvallisuus-verkkokurssi?

Rakennuskohteissa tapahtuu vuosittain noin 10 000 työtapaturmaa. Onnettomuuksista yli puolet aiheutuu vaarallisesta työympäristöstä, kuten väliaikaisista työtasoista ja kulkureiteistä.

Telinetyöt luokitellaan korkean riskiluokan työksi toteutustavan vuoksi. Vakavimmat työtapaturmat liittyvät useimmiten telineisiin ja tikkaisiin, joilta työntekijä putoaa.

Työtapaturmat aiheuttavat sairauspoissaolopäiviä tai jopa elinikäisiä vammautumisia. Joka päivä Euroopassa vähintään yksi ihminen kuolee pudotessaan työskennellessään korkealla paikalla. Pääsääntöisesti putoamismatka on 2–3 m. Yksi työtapaturma maksaa työnantajalle keskimäärin 6 000 euroa.

Työnantajan on lain mukaisesti huolehdittava, että telineitä käyttävät ja niitä asentavat henkilöt on perehdytetty. Telineturvallisuutta ohjaa Työturvallisuuslaki (TTL 738/2002) ja Valtioneuvoston asetukset rakennustyön turvallisuudesta (VNa 205/2009), asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastuksesta (VNa 403/2008 ja VNa 856/98).

Lisäksi telinemääräyksiä ovat Sosiaali- ja terveysministeriön päätös työtelineiden ja putoamista estävien suojarakenteiden käytöstä rakennustyössä (STMp 156/1998) ja Valtioneuvoston päätös henkilönsuojainten valinnasta ja käytöstä työssä (VNp 1407/1993).

Mitkä ovat Telineturvallisuus-verkkokoulutuksen hyödyt suorittajalle?

 • Helppous – saat Telineturvallisuus-nettikurssin käyntiin muutamalla napsautuksella.
 • Voit suorittaa Telineturvallisuus-verkkokoulutuksen ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
 • Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi. Sen voi myös jättää kesken ja suorittaa loppuun myöhemmin.
 • Telineturvallisuus-verkkokoulutuksessa testataan oppimasi asiat välitehtävillä ja loppukokeella.
 • Saat todistetun merkinnän suorituksesta - voit merkitä sen ansioluetteloosi.

Mitkä ovat Telineturvallisuus-verkkokoulutuksen hyödyt työnantajalle?

 • Kustannussäästöt – yritys säästää esimerkiksi esimiesten ajankäytössä, matkakuluista, päivärahoista, lounaskuluista ja koulutustilaisuuden järjestämisestä.
 • Verkkokoulutusta voi suorittaa muiden töiden lomassa - kurssia voi tehdä pikkuhiljaa hiljaisina työpäivinä.
 • Tasainen laatu – vakiomuotoisten verkkokoulutusten laatutaso ei vaihtele.
 • Verkkokoulutuksissa tiedät täsmälleen, mitä henkilöstö on suorittanut.
 • Varmistettu suoritus - jokaisen henkilön osaaminen testataan koetilanteessa ja kirjataan rekisteriin, joten he varmasti osaavat koulutuksen asiat.
 • Saavutettavuus – materiaali saavuttaa 100 % henkilöstöstäsi.
 • Palaute – kerää ja vastaanota palautetta sekä toiveita osaamisen kehittämiseen suoraan henkilöstöltä.

 

Miten paljon yritys säästää rahaa verkkokoulutuksella?

Usein luokkahuonekoulutus on hyvä vaihtoehto, mutta se on usein kallis ja järjestäjille raskas tapa kouluttaa. Lisäksi koulutusten uusiminen voi olla turhauttavaa, jos se vie päiviä pois työstä. Verkkokoulutuksen edullisen hinnan lisäksi nettikoulutuksesta ei tarvitse maksaa päivärahoja, matkakustannuksia, koulutustilan kulua ja järjestelijöiden työn kuluja, joten säästö on suuri. Säästö yritykselle on vähintään 50 % kaikissa verkkokoulutuksissamme verrattuna luokkahuonekoulutuksiin.

Olen ostamassa koulutusta toiselle henkilölle - miten toimin?

Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutuksia voi ostaa joko koulutettava henkilö itse, päällikkö omille johdettavilleen tai henkilöstön edustaja koko henkilökunnalle. Voit tilata useita koulutuksia henkilökunnalle helposti verkkokaupastamme ja luovuttaa niitä eteenpäin henkilöille. Jos koulutuksen suorittavia henkilöitä on satoja, autamme mielellämme koulutusten hankintaprosessissa.

Mitä verkkokoulutus sisältää?

Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutuksessa käsitellään telinetyön vaaroja esimerkiksi putoamiseen johtavien esimerkkien kautta. Kurssi alkaa eri telinetyyppien esittelyllä ja etenee pystyttämisen ja telineellä työskentelyn kautta telineeltä pelastamiseen. Koulutus on pyritty tekemään helposti seurattavaksi ja viihdyttäväksi.

Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutuksessa opittavat asiat:

 • Johdanto
 • Telinetyöturvallisuus yleisesti - telinemääräykset
 • Telineellä tehtävät työt
 • Telineelle nouseminen
 • Turvallinen työskentely telineellä
 • Työskentelyn lopettaminen
 • Telineeltä pelastaminen

Kuinka kauan Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutus kestää?

Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutuksen kesto on keskimäärin 3 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa. Hyväksytystä suorituksesta myönnetään Telinetyökortti, joka on voimassa viisi (5) vuotta.

Miksi Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutus kannattaa hankkia Kiwa Koulutusmaailmasta?

Kiwa Koulutusmaailman asiantuntijoilla ja kouluttajilla on kymmenien vuosien kokemus työturvallisuuden kehittämisestä pienissä ja suurissa yrityksissä. Koulutamme yli 30 000 henkilöä vuosittain. Pätevyyskoulutuksistamme suosituimpia ovat TyöturvallisuuskorttikoulutusTulityökorttikoulutusTieturvakorttikoulutus- sekä Sähkötyöturvallisuus-verkkokoulutusHenkilönostin-verkkokoulutus ja Trukkikortti-verkkokoulutus.

Kiwa Koulutusmaailman koulutukset tarjoaa Kiwa Inspecta, Pohjoismaiden johtava asiantuntija turvallisuudessa, laadussa ja luotettavuudessa. Testaamme, tarkastamme, sertifioimme sekä tarjoamme konsultoivia asiantuntija- ja koulutuspalveluja yli 700 osaajan voimin Suomessa ja yli 5000 henkilön voimin muissa maissa.

Miten pääsen suorittamaan Telinetyöturvallisuus-verkkokoulutusta?

Napsauta Lisää ostoskoriin -painiketta ja siirryt tilaamaan. Tilaa verkkokoulutus kuten missä tahansa verkkokaupassa asioidessasi. Tilauksen jälkeen pääset suorittamaan koulutusta heti. Voit myös tilata useamman verkkokoulutuksen kerralla ja jakaa niitä toisille henkilöille, esimerkiksi tiimisi jäsenille.

Hyväksyttyä suoritusta varten, muista katsoa jokainen verkkokoulutus aivan loppuun asti. Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutuksistamme, ota meihin yhteyttä kätevästi tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta. Kurssin suoritettuasi saat Telinetyökortin postissa.

 

OrganisoijaKiwa Impact Oy
Kesto (tunnit)3
voimassa (vuotta)5
Sisältää kortinKyllä
Arvosteluja yhteensä 22
4.1 / 5
Kaikki arvostelut ovat koulutuksen käyneiltä henkilöiltä

Uusimmat arvostelut
Topi
12. toukokuuta 2020

Kuvat oli hyviä!

miro
8. toukokuuta 2020

On niitä turhempiakin kursseja käyty.

miro
5. toukokuuta 2020

ok

Aleksi
30. huhtikuuta 2020

Teoria hallussa! Sitten vain käytännön hommiin!

Eelis
15. huhtikuuta 2020

Ainakin näin uutena alalle tulleena sain hyvät perustiedot telineturvallisuudesta.