Alamieskoulutus - Taakankiinnittäjä ja merkinantaja

 • 189 € (+ALV 24%)

4.5 / 5 - 8 Arvostelua

* Aloita alamieskoulutuksen ensimmäinen vaihe verkkokoulutuksena jo tänään! * Suorita missä ja milloin vain * Suorita omaan tahtiisi, vaikka osissa * Edullinen ja nopea tapa oppia taakankiinnittäjän ja merkinantajan vastuut * Verkkokoulutus sopii myös kertaukseksi * Varmistamme osaamisesi * Kouluta koko henkilökuntasi
Lue Lisää

 • Näytä lisää vaihtoehtoja

Taakankiinnittäjän ja merkinantajan (alamieskoulutus) pätevyyden suorittaminen on mahdollista suorittaa kaksivaiheisena koulutuksena, jonka ensimmäisen osan suorittaminen käy helposti verkkokoulutuksena. Voit kouluttautua netissä missä vain, milloin vain, omaan tahtiisi kerralla tai osissa. Toisen vaiheen käytännön koulutuksen voit varata Kiwan verkkosivuilta, kun verkkokurssi on suoritettu.

Verkkokurssi antaa kattavan halkileikkauksen nosturin alamiehen tehtävistä. Kun olet läpäissyt verkkokoulutuksen, saat Taakankiinnittäjä- ja merkinantaja -kortin, jossa lukee suorituksena teoriaosuus. Käytännön osuuden suoritettuasi korttiisi täydennetään käytännön osuus ja saat täyden pätevyyden.

Alamieskoulutuksen verkkokoulutusosassa käydään läpi eri nosturityypit ja niiden ominaisuudet, nostoapuvälineiden ominaisuudet, käyttö ja tarkastaminen, taakansidontatavat, turvallisuusohjeet, töiden suunnittelu ja merkinantajan käsimerkit. Havainnollistava kuvitus ja animaatiot pitävät koulutuksen mielenkiintoisena.

Antaako Taakankiinnittäjän ja merkinantajan verkkokoulutus riittävän pätevyyden taakankiinnittäjäksi?

1.3.2020 voimaan tullut muutos valtioneuvoston asetuksessa (403/2008) edellyttää kirjallista lupaa taakankiinnittäjältä, joka kiinnittää taakan nosturiin, joka on tarkoitettu asennuskäyttöön. Verkkokoulutus antaa hyvän teoriapohjan ja käymällä koulutuksen käytännön osuuden työnantajalla on hyvät perusteet myöntää henkilölle kirjallinen lupa taakankiinnittämiseen.

Soveltuuko verkkokoulutus kertauskoulutukseksi jo pätevyyden suorittaneelle?

Alamieskoulutuksen verkkokoulutusosuus sopii erinomaisesti kertauskoulutukseksi jo pätevyyden hankkineille henkilöille.

Mikä on alamies?

Alamiehellä tarkoitetaan nosturin taakankiinnittäjää ja merkinantajaa. Taakankiinnittäjää kutsutaan myös joskus nimellä taakansitoja.

Taakankiinnittäjä: Henkilö, joka vastaa taakan kiinnittämisestä ja irrottamisesta nosturin kuormauselimeen sekä oikean nostolaitteen ja apuvälineen käytöstä nostosuunnitelman mukaisesti

Merkinantaja: Henkilö, joka vastaa nosturin liikkeiden ohjauksesta.'

Mitkä ovat verkkokoulutuksen hyödyt suorittajalle?

 • Helppous – saat nettikurssin käyntiin muutamalla napsautuksella.
 • Voit suorittaa alamieskoulutuskoulutuksen ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
 • Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi. Sen voi myös jättää kesken ja suorittaa loppuun myöhemmin.
 • Alamies -verkkokoulutuksessa testataan oppimasi asiat välitehtävillä ja loppukokeella.
 • Saat todistetun merkinnän suorituksesta - voit merkitä sen ansioluetteloosi.

Mitkä ovat verkkokoulutuksen hyödyt työnantajalle?

 • Kustannussäästöt – yritys säästää esimerkiksi esimiesten ajankäytössä, matkakuluista, päivärahoista, lounaskuluista ja koulutustilaisuuden järjestämisestä.
 • Verkkokoulutusta voi suorittaa muiden töiden lomassa - kurssia voi tehdä pikkuhiljaa hiljaisina työpäivinä.
 • Tasainen laatu – vakiomuotoisten verkkokoulutusten laatutaso ei vaihtele.
 • Verkkokoulutuksissa tiedät täsmälleen, mitä henkilöstö on suorittanut.
 • Varmistettu suoritus - jokaisen henkilön osaaminen testataan koetilanteessa ja kirjataan rekisteriin, joten he varmasti osaavat koulutuksen asiat.
 • Saavutettavuus – materiaali saavuttaa 100 % henkilöstöstäsi.
 • Palaute – kerää ja vastaanota palautetta sekä toiveita osaamisen kehittämiseen suoraan henkilöstöltä.

Kenelle alamieskoulutus -verkkokoulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu työmailla toimiville henkilöille, joiden tehtäviin kuuluu nostotyöskentely. Verkkokoulutus sopii hyvin kertauskoulutukseksi.

Olen ostamassa alamieskoulutusta toiselle henkilölle - miten toimin?

Alamieskoulutuksia voi ostaa joko koulutettava henkilö itse, päällikkö omille johdettavilleen tai henkilöstön edustaja koko henkilökunnalle. Voit tilata useita koulutuksia henkilökunnalle helposti verkkokaupastamme ja luovuttaa niitä eteenpäin henkilöille. Jos koulutuksen suorittavia henkilöitä on satoja, autamme mielellämme koulutusten hankintaprosessissa.

Mitä verkkokoulutus sisältää?

Alamieskoulutuksen verkkokoulutusosassa opittavat asiat:

 • Nosturityypit ja niiden ominaisuudet
 • Nostoapuvälineiden ominaisuudet
 • Nostoapuvälineiden tarkastaminen
 • Taakansidontatavat ja nostoapuvälineiden käyttö
 • Turvallisuusohjeet ja töiden suunnittelu
 • Merkinanto

Kuinka kauan alamies-verkkokoulutus kestää?

Verkkokoulutuksen kesto on keskimäärin 3 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa.

Miksi alamieskoulutus kannattaa hankkia Kiwa Koulutusmaailmasta?

Kiwa Koulutusmaailma on Suomen suurin turvallisuuskoulutusten järjestäjä. Koulutamme yli 30 000 henkilöä vuosittain. Pätevyyskoulutuksistamme suosituimpia ovat Työturvallisuuskorttikoulutus, Tulityökorttikoulutus, Tieturvakorttikoulutus- sekä Sähkötyöturvallisuus-verkkokoulutus, Henkilönostin-verkkokoulutus ja Trukkikortti-verkkokoulutus. Lisätietoa Kiwa-konsernista.

Miten pääsen suorittamaan verkkokoulutusta?

Napsauta "Lisää ostoskoriin" -painiketta ja siirryt tilaamaan. Tilaa verkkokoulutus kuten missä tahansa verkkokaupassa asioidessasi.

Tilauksen jälkeen pääset suorittamaan koulutusta heti. Voit myös tilata useamman verkkokoulutuksen kerralla ja jakaa niitä toisille henkilöille, esimerkiksi tiimisi jäsenille.

Hyväksyttyä suoritusta varten, muista katsoa jokainen verkkokoulutus aivan loppuun asti. Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutuksistamme, ota meihin yhteyttä kätevästi tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta.

Kurssin suoritettuasi saat Taakankiinnittäjän ja merkinantajan kortin postissa. Kortissa lukee suorituksena teoriaosuus.

Miten pääsen suorittamaan koulutuksen toisen vaiheen?

Koulutuksen toisen vaiheen koulutuksen voit varata Kiwan verkkosivuilta. Toisen vaiheen koulutus sisältää käytännön harjoittelun ja näyttökokeen. Koulutuksen kummatkin osat suoritettuasi saat päivitetyn Taakankiinnittäjä ja merkinantaja -kortin postissa.

OrganisoijaLIS Group Oy
Kesto (tunnit)3
voimassa (vuotta)5
Sisältää kortinEi
Arvosteluja yhteensä 8
4.5 / 5
Kaikki arvostelut ovat koulutuksen käyneiltä henkilöiltä

Uusimmat arvostelut
Manu
12. toukokuuta 2020

Aapo
5. toukokuuta 2020

Vastuu on suuri tässä hommassa ja mahdolliset vahingot suuria, joten sikäli tärkeää asiaa.

Petri
23. huhtikuuta 2020

Taas uusi kurssi käytäväksi..

Kimi
14. huhtikuuta 2020

Yllättävän mielenkiintoiseksi saatu kurssi.

Joni M
3. huhtikuuta 2020