Putoamissuojainten tarkastaja koulutus - Verkkokoulutus

 • 199 € (+ALV 24%)

4.4 / 5 - 25 Arvostelua

* Aloita putoamissuojainten tarkastajan koulutus jo tänään! * Suorita paikasta ja ajasta riippumatta * Suorita omaan tahtiisi, vaikka pienissä osissa * Edullinen ja nopea tehokas oppia * Säästö on suuri verrattuna luokkahuonekoulutukseen * Varmistamme osaamisesi loppukokeella * Hanki koulutus kaikille suojaimia tarkastaville henkilöille kerralla
Lue Lisää

Koulutuksen kieli
Tyyppi

 

Putoamissuojainten tarkastajan koulutuksen suorittaminen käy helposti netissä. Voit kouluttautua verkkokurssilla missä vain, milloin vain, omaan tahtiisi kerralla tai osissa.

Kurssi antaa kattavan kuvan putoamissuojaimista ja niiden turvallisuuden varmistamisesta. Saat putoamissuojainten tarkastajakoulutus -kortin voimassaolon viideksi (5) vuodeksi.

Putoamissuojainten tarkastajakoulutus on kaksiosainen. Perusosiossa käsitellään korkealla työskentelyyn liittyviä ohjeita, lakeja ja määräyksiä. Koulutuksessa käydään läpi putoamissuojainten turvallinen käyttö sekä soveltuvat kiinnityspisteet ja -järjestelmät. Lisäksi perehdytään putoamistapahtumaan sekä vaadittavaan riskianalyysiin ja pelastautumissuunnitelmaan.

Ensimmäisellä osuudella varmistetaan putoamissuojaimien käyttöön liittyvä teoriapuoleinen osaaminen. Koulutuksen toisessa osuudessa paneudutaan putoamissuojaimia koskeviin vaatimuksiin sekä perehdytään putoamissuojainten tarkastukseen ja hylkäysperusteisiin.

Antaako verkkokoulutus riittävän pätevyyden putoamissuojaintarkastajaksi?

Tarkastuksen suorittajan on oltava työvälineen rakenteeseen, käyttöön, tarkastusvaatimuksiin ja valmistajan antamiin ohjeisiin perehtynyt henkilö, joka pystyy havaitsemaan työvälineen mahdolliset viat ja puutteet. Tarkastuksen suorittajan tulee pystyä itsenäisesti arvioimaan työvälineessä havaittujen vikojen ja puutteiden vaikutukset työturvallisuuteen.

Koulutus antaa hyvät pohjatiedot tarkastuksen tekemiseen, mutta tämän lisäksi tarkastavan henkilön tulee olla perehtynyt tarkastuksen kohteena olevan nostoapuvälineiden käyttöön, valintaan, ominaisuuksiin, rakenteeseen ja käyttövirheisiin. Tarvittaessa tarkastuksen suorittajan on lisäksi hyödynnettävä asiantuntija-apua tarkastusmenetelmien käytössä sekä vaarojen arvioinnissa. Viime kädessä vastuu siitä, kenelle lupa tarkistaa apuvälineitä annetaan, on työnantajan.

Mitkä putoamissuojaimet on tarkastettava?

Putoamissuojaimia ovat mm. kokovaljas, vaimennin, tuki- ja varmistusvyö (köysi, hihna, kiinnityslenkki), liitosköysi, tarrain, laskeutumislaite, ja erilaiset kiinnityslaitteet.   

Kuinka usein putoamissuojaimet on tarkastettava?

Putoamissuojaimia koskevat toimialakohtaiset säädökset. Kaikki suojaimet on tarkastettava määrävälein. Suojaimen valmistaja määrittää tarkastusvälin ja sen on käytävä selväksi putoamissuojaimen käyttöohjeessa. Yleisin tarkastusväli on vuosi, mutta vaativissa olosuhteissa käytettävällä suojaimella tarkastusväli voi olla lyhyempikin.

Miksi putoamissuojainten tarkastajan on suoritettava koulutus?

Laki ja standardit velvoittavat työnantajan varmistamaan putoamissuojainten hyvän toimintakunnon. Putoamissuojaimet on tarkastettava säännöllisesti. Työntekijä voi tarkastaa putoamissuojat ammattitaitoisesti, kun hän on tutustunut putoamissuojainten rakenteeseen ja oikeaoppiseen käyttöön.

Mitkä ovat verkkokoulutuksen hyödyt suorittajalle?

 • Helppous – suorittaja saa nettikurssin käyntiin muutamalla napsautuksella.
 • Putoamissuojainten tarkastajan koulutuksen voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
 • Voit suorittaa nettikoulutuksen omaan tahtiisi. Sen voi myös jättää kesken ja suorittaa loppuun myöhemmin.
 • Putoamissuojainten tarkastaja -verkkokoulutuksessa testataan oppimasi asiat välitehtävillä ja loppukokeella.
 • Saat todistetun pätevyysmerkinnän suorituksesta - voit merkitä sen ansioluetteloosi.

Mitkä ovat putoamissuojainten tarkastajan verkkokoulutuksen yleiset hyödyt työnantajalle?

 • Kustannussäästöt – yritys säästää esimerkiksi esimiesten ajankäytössä, matkakuluista, päivärahoista, lounaskuluista ja koulutustilaisuuden järjestämisestä.
 • Verkkokoulutusta voi suorittaa netissä muiden töiden lomassa - kurssia voi tehdä pikkuhiljaa hiljaisina työpäivinä.
 • Tasainen laatu – vakiomuotoisten verkkokoulutusten laatutaso ei vaihtele.
 • Verkkokoulutuksissa tiedät täsmälleen, mitä henkilöstö on suorittanut.
 • Varmistettu suoritus - jokaisen henkilön osaaminen testataan koetilanteessa ja kirjataan rekisteriin, joten he varmasti osaavat koulutuksen asiat.
 • Saavutettavuus – materiaali saavuttaa 100 % henkilöstöstäsi.
 • Palaute – kerää ja vastaanota palautetta sekä toiveita osaamisen kehittämiseen suoraan henkilöstöltä.

Kenelle putoamissuojainten tarkastajan koulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu työmailla toimiville henkilöille, joiden tehtäviin kuuluu tarkastaa putoamissuojaimia. Koulutus sopii niin tuleville putoamissuojainten tarkastajille kuin kertauskoulutukseksikin.

Olen ostamassa koulutusta toiselle henkilölle - miten toimin?

Putoamissuojainten tarkastajan koulutuksen voi ostaa netissä joko koulutettava henkilö itse, päällikkö omille johdettavilleen tai henkilöstön edustaja koko henkilökunnalle. Voit tilata useita nettikoulutuksia henkilökunnalle helposti verkkokaupastamme ja luovuttaa niitä työntekijöille. Jos koulutuksen suorittavia ihmisiä on satoja, autamme mielellämme koulutusten hankintaprosessissa.

Mitä Putoamissuojainten tarkastajan verkkokoulutus sisältää?

Tämä verkkokoulutus sisältää seuraavat opittavat asiat:

 • Johdanto, tarkoitus ja tavoitteet
 • Putoamissuojauksen suunnittelu
 • Töiden suunnittelu ja perehdytys
 • Putoamiskorkeus
 • Pelastaminen
 • Putoamissuojaimien hoito ja huolto
 • Putoamissuojainten tarkastus
 • Määräaikaistarkastukset

Kuinka kauan tämä verkkokoulutus kestää?

Verkkokoulutuksen kesto on keskimäärin 4 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa. Hyväksytystä suorituksesta myönnetään Putoamissuojainten tarkastaja -kortti, joka on voimassa viisi (5) vuotta

Miksi Putoamissuojainten tarkastaja -koulutus kannattaa hankkia Kiwa Koulutusmaailmasta?

Kiwa Koulutusmaailma on Suomen suurin turvallisuuskoulutusten järjestäjä. Koulutamme yli 30 000 henkilöä vuosittain luokkahuone- ja verkkokoulutuksina. Pätevyyskoulutuksistamme suosituimpia ovat Työturvallisuuskorttikoulutus, Tulityökorttikoulutus, sekä Sähkötyöturvallisuus-verkkokoulutus, Henkilönostin-verkkokoulutus ja Trukkikortti-verkkokoulutus. Lisätietoa Kiwa-konsernista.

Miten pääsen suorittamaan koulutusta netissä?

Napsauta Lisää ostoskoriin -painiketta ja siirryt ostamaan koulutus. Tilaa verkkokoulutus kuten missä tahansa verkkokaupassa asioidessasi.

Tilauksen jälkeen pääset suorittamaan koulutusta heti. Voit myös tilata useamman verkkokoulutuksen kerralla ja jakaa niitä toisille henkilöille, esimerkiksi tiimisi jäsenille.

Hyväksyttyä suoritusta varten, muista katsoa jokainen verkkokoulutus aivan loppuun asti. Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutuksistamme, ota meihin yhteyttä kätevästi tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta.

Kurssin suoritettuasi saat Putoamissuojainten tarkastaja -kortin postissa.

 

 

 

OrganisoijaKiwa Inspecta
Kesto (tunnit)4
voimassa (vuotta)5
Sisältää kortinKyllä
Arvosteluja yhteensä 25
4.4 / 5
Kaikki arvostelut ovat koulutuksen käyneiltä henkilöiltä

Uusimmat arvostelut
Rami
17. toukokuuta 2020

Kotisohvalta käsin suoritin. Toimi hyvin.

Markus
4. toukokuuta 2020

Parhaimmillaa jopa hengen pelastavia tietoja. Hyvää kertausta itselle.

Pete
21. huhtikuuta 2020

Pysyy keskittyminen paremmin, kun voi pitää omaan tahtiin taukoja.

Eemil
14. huhtikuuta 2020

Hyvä verkkokurssi!

Alex
8. huhtikuuta 2020

Useamman samanlaisen kurssin tilanneena voi sanoa, että säästöä tulee kun ei mene kokonaista työpäivää hukkaan eikä tarvitse ajattaa ketään mihinkään.