Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX) - Verkkokoulutus

 • 129 € (+ALV 24%)

4.3 / 5 - 24 Arvostelua

* Aloita ATEX-verkkokoulutus jo tänään! * Suorita missä ja milloin vain * Suorita omaan tahtiisi, osissa * Edullinen ja nopea tapa oppia * Varmistamme osaamisesi * Kouluta koko henkilökuntasi
Lue Lisää

Koulutuksen kieli
Tyyppi

ATEX-verkkokoulutuksen suorittaminen käy nopeasti netissä. Voit suorittaa verkkokurssin missä vain, milloin vain, omaan tahtiisi kerralla tai osissa. Hyväksytysti suoritetusta kurssista saat ATEX-kortin.

ATEX-tila tarkoittaa tilaa, jossa voi esiintyä räjähdysvaarallisia ilmaseoksia. Mutta tiesitkö, että räjähdysvaarallinen ilmaseos voi muodostua myös muissa, kuin merkityissä ATEX-tiloissa esimerkiksi kemikaali- tai kaasuvuodon seurauksena? Myös hienojakoinen pöly, jopa epäorgaaninen metallipöly, voi sopivissa olosuhteissa muodostaa räjähdysvaaran. Näitä vaaroja ei yleensä kovin hyvin tunnisteta eikä räjähdyksen syttymislähteitä osata riittävän hyvin ennaltaehkäistä.

Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX) - verkkokoulutuksessa käsitellään selkokielisesti ATEX-tilojen aiheuttamia vaaroja ja ATEX-räjähdyksen syttymislähteitä. Koulutus onkin tarkoitettu yleisperehdyttäväksi turvallisuuskoulutukseksi räjähdysvaarallisissa tiloissa tai niiden parissa työskenteleville ja vieraileville henkilöille sekä yleisesti räjähdysvaaran tietoisuuden lisäämiseksi myös niille, jotka työskentelevät merkittyjen ATEX-tilojen ulkopuolella.

Koulutus sisältää havainnollistavia esimerkkejä ja harjoituksia, jotka auttavat oppijaa ymmärtämään vaikeahkon aiheen paremmin. Tämä verkkokoulutus toimii hyvänä kertauksena ja mieleenpalautuksena räjähdysvaarallisten tilojen aiheuttamien vaarojen ja syttymislähteiden tunnistamiseen sekä hyvänä tietoiskuna kaikille kaasu- tai pölyräjähdysvaarasta kiinnostuneille.

Kurssilla on testikysymykset ja koe, jolla testataan oppiminen. Hyväksytystä suorituksesta koulutuksen todistuksena toimii ATEX-kortti, jonka voimassaolo on viisi (5) vuotta.

>> Kiwa Inspectan Kaksipäiväisen, standardien SFS-EN 60079-14 ja SFS-EN 60079-17 mukaisen ATEX-koulutuksen löydät täältä

Mikä on räjähdysvaarallinen tila?

ATEX tulee sanoista atmosphèes explosibles ja tarkoittaa räjähdysvaarallista tilaa. ATEX-tiloissa voi esiintyä räjähdysvaarallisia ilmaseoksia. Räjähdysvaarallisia tiloja on mm. energia-, kemia-, ja lääketeollisuudessa, puunjalostuksessa ja monissa muissa tuotanto- ja varastointityössä. Työnantajan on Tukesin ohjeen mukaisesti arvioitava räjähdysvaara, luokiteltava räjähdysvaaralliset tilat, merkittävä ne ja huolehdittava räjähdyssuojauksesta, laadittava räjähdyssuojausasiakirja ja koulutettava henkilöstö.

Miksi henkilöstösi kannattaa suorittaa ATEX-verkkokurssi?

ATEX-työolosuhdesäädökset velvoittavat työnantajan huolehtimaan työntekijöidensä turvallisuudesta räjähdysvaarallisissa tiloissa. Laki velvoittaa työnantajaa luomaan ATEX-tilasta turvallisen, jotta siellä voidaan tehdä työtä. Räjähdysvaarallisia ATEX-tiloja sisältävillä työpaikoilla työnantajan on ohjeistettava ja opastettava kirjallisesti räjähdyssuojaukseen liittyvissä asioissa. Tämän velvoitteen hoidat suorittamalla ATEX-verkkokoulutuksen.

Mikä on ATEX-verkkokoulutuksen hyöty suorittajalle?

 • Helppous – saat nettikurssin käyntiin muutamalla napsautuksella.
 • Voit suorittaa ATEX-verkkokoulutuksen ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
 • Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi. Sen voi myös jättää kesken ja suorittaa loppuun myöhemmin.
 • ATEX-verkkokoulutuksessa testataan oppimasi asiat välitehtävillä ja loppukokeella.
 • Saat todistetun merkinnän suorituksesta - voit merkitä sen ansioluetteloosi.

Mikä on ATEX-verkkokoulutuksen arvo työnantajalle?

 • Kustannussäästöt – yritys säästää esimerkiksi esimiesten ajankäytössä, matkakuluista, päivärahoista, lounaskuluista ja koulutustilaisuuden järjestämisestä.
 • Koulutusta voi suorittaa muiden töiden lomassa - kurssia voi tehdä pikkuhiljaa hiljaisina työpäivinä.
 • Tasainen laatu – vakiomuotoisten verkkokoulutusten laatutaso ei vaihtele.
 • Verkkokoulutuksissa tiedät täsmälleen, mitä henkilöstö on suorittanut.
 • Varmistettu suoritus - jokaisen henkilön osaaminen testataan koetilanteessa ja kirjataan rekisteriin, joten he varmasti osaavat koulutuksen asiat.
 • Saavutettavuus – materiaali saavuttaa 100 % henkilöstöstäsi.
 • Palaute – kerää ja vastaanota palautetta sekä toiveita osaamisen kehittämiseen suoraan henkilöstöltä.

Kenelle ATEX-verkkokoulutus on suunnattu?

ATEX-verkkokoulutus on suunnattu kaikille ATEX-tiloissa käyville henkilöille.

Miten paljon yritys säästää rahaa verkkokoulutuksella?

Usein luokkahuonekoulutuksella on hyvä vaihtoehto, mutta se on usein kallis ja järjestäjille raskas tapa kouluttaa. Koulutuksen edullisen hinnan lisäksi verkkokoulutuksesta ei tarvitse maksaa päivärahoja, matkakustannuksia, koulutustilan kulua ja järjestelijöiden työn kuluja, joten säästö on suuri.

Olen ostamassa koulutusta toiselle henkilölle - miten toimin?

ATEX-verkkokoulutuksia voi hankkia joko koulutuksen suorittava henkilö itse, esimies omalle tiimilleen tai henkilöstön edustaja koko henkilökunnalle. Jos haluat tilata koulutuksen koko henkilökunnalle, voit tilata useita koulutuksia helposti verkkokaupastamme ja luovuttaa niitä eteenpäin henkilöille. Jos koulutuksen suorittavia henkilöitä on satoja, autamme mielellämme koulutusten hankintaprosessissa.

Mitä verkkokoulutus sisältää?

Yleisperehdytys räjähdysvaarallisiin tiloihin (ATEX) - Verkkokoulutuksessa käsitellään selkokielisesti ATEX-tilojen aiheuttamat vaarat ja räjähdysten eri syttymislähteitä. Koulutuksessa käydään läpi tila-ja laiteluokitus sekä ATEX-tiloissa toimimisen turvallisuusnäkökohdat tiloissa työkseen vierailevien henkilöiden näkökulmasta. Koulutus on hyvin visuaalinen ja siten miellyttävä seurata. Koulutus sisältää havainnollistavia esimerkkejä ja harjoituksia, joiden avulla vaikeatkin ATEX-tilojen turvallisuusaiheet aukeavat maallikoillekin.

ATEX-koulutuksessa opittavat asiat:
 • Johdanto
 • Mitä on palaminen ja räjähtäminen?
 • Esimerkkitapauksia ATEX-räjähdyksistä
 • ATEX-tilat ja tilan määritelmä
 • Räjähdysvaaran muodostuminen
 • Räjähdysrajat
 • Esimerkkejä räjähdysvaarasta eri toimialoilta
 • Tilaluokitus
 • Räjähdyssuojausasiakirja
 • Räjähdyksen syttymislähteet ATEX-tiloissa
 • Turvallinen toiminta ATEX-tiloissa
 • Syttymislähteisiin vaikuttaminen
 • Laiteluokitus

Kuinka kauan ATEX-verkkokoulutus kestää?

ATEX-verkkokoulutuksen kesto on keskimäärin 2 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa.

Miksi ATEX-verkkokoulutus kannattaa hankkia Kiwa Koulutusmaailmasta?

Kiwa Koulutusmaailma on Suomen suurin turvallisuuskoulutusten järjestäjä. Koulutamme yli 30 000 henkilöä vuosittain. Pätevyyskoulutuksistamme suosituimpia ovat Työturvallisuuskorttikoulutus, Tulityökorttikoulutus, Tieturvakorttikoulutus- sekä Henkilönostin-verkkokoulutus ja Trukkikortti-verkkokoulutus.

Kiwa Koulutusmaailman koulutukset tarjoaa Kiwa Inspecta, Pohjoismaiden johtava asiantuntija turvallisuudessa, laadussa ja luotettavuudessa. Testaamme, tarkastamme, sertifioimme sekä tarjoamme konsultoivia asiantuntija- ja koulutuspalveluja yli 700 osaajan voimin Suomessa ja yli 5000 henkilön voimin muissa maissa.

Miten pääsen suorittamaan ATEX-korttikoulutusta?

Napsauta Lisää ostoskoriin -painiketta ja siirryt tilaamaan. Tilaa verkkokoulutus kuten missä tahansa verkkokaupassa asioidessasi. Tilauksen jälkeen pääset suorittamaan koulutusta heti. Voit myös tilata useamman verkkokoulutuksen kerralla ja jakaa niitä toisille henkilöille, esimerkiksi tiimisi jäsenille.
Hyväksyttyä suoritusta varten, muista katsoa jokainen verkkokoulutus aivan loppuun asti. Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutuksistamme, ota meihin yhteyttä kätevästi tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta.

Kurssin suoritettuasi voit ladata heti sähköisen todistuksen sekä saat ATEX-kortin postissa.

OrganisoijaKiwa Inspecta
Kesto (tunnit)2
AMP mahdollinenEi
voimassa (vuotta)5
Sisältää kortinKyllä
Arvosteluja yhteensä 24
4.3 / 5
Kaikki arvostelut ovat koulutuksen käyneiltä henkilöiltä

Uusimmat arvostelut
Kosti
18. toukokuuta 2020

Joakim
5. toukokuuta 2020

Tärkeästä aiheesta mielenkiintoinen kurssi

Lenni
21. huhtikuuta 2020

Loistavaa että nää verkkokoulutukset yleistyy. Selvästi vähemmän resursseja vievä tapa.

Sari
15. huhtikuuta 2020

Harjoitustehtävät pitivät huolen, että jaksoi keskittyä.

Aleksi
3. huhtikuuta 2020

Perusopetuspakettina ATEX:ista toimii tosi hyvin.