Sähkötyöturvallisuuskortti - Yksityinen ryhmä

 • Kysy hintaa

0.0 / 5 - 0 Arvostelua

SFS 6002 Sähkötyöturvallisuuskortti omalle ryhmälle

 • Sinun yrityksesi tarpeisiin räätälöity kokonaisuus
 • Koulutuksen kielenä on suomi, ruotsi tai englanti
 • Koulutuksen kesto 8h, sisältäen tauot
 • Arvostettu ja luotettava pätevyys 

Lue Lisää

Virallinen SFS 6002 Sähkötyöturvallisuuskortti luokkahuonekoulutuksena

Kiwa Inspecta tuo turvallisuutta yhteiskuntaan luotettavilla ja vaatimusten mukaisilla pätevyyskoulutuksilla. Koulutuksemme ovat ammattilaisten piireissä arvostettuja. 

Kiwan Sähkötyöturvallisuuskortti -pätevyys hyväksytään myös muualla Euroopassa ja sen on suorittanut jo yli 10 000 henkilöä.

Koulutuksen sisältö on kehitetty yhteistyössä alan asiantuntijoiden ja koulutusalan ammattilaisten kanssa. Kiwan kouluttajat ovat huippuammattilaisia, jotka osaavat tehdä koulutuksista vaikuttavia. 

Sinun tarpeisiin räätälöity yrityskohtainen koulutus

Yksityinen luokkahuonekoulutus voidaan räätälöidä sinun tarpeisiisi. Koulutuksessa voidaan painottaa juuri teidän alalle tärkeimpiä asioita sähköturvallisuudessa. Kurssin sisältöä voidaan painottaa esimerkiksi teollisuuteen, voimalaitoksiin, muuntamoihin, tai vaikkapa sähköautojen huolto- ja korjaustöihin. Sinä päätät.

Räätälöinnillä koulutuksesta saadaan mielenkiintoinnen myös pidemmän uran tehneille sähköalan ammattilaisille. Osaamisen kehittämisellä on kauaskantoiset vaikutukset yrityksen turvallisuuskulttuuriin.

Sähkötyöturvallisuus ei kosketa pelkästään sähköalan ammattihenkilöitä. Voimme toteuttaa myös sähkötyöturvallisuuskortti koulutuksen opastetuille henkilöille ja maallikoille.

Miksi Sähkötyöturvallisuuskortti luokkahuonekoulutuksena?

Vaikka verkkokoulutukset hurmaavat kätevyydellä ja helppoudella, on luokkahuonekoulutuksillekin vielä kysyntää. Omassa ryhmässä asioita päästään käymään läpi myös pintaa syvemmältä ja koulutukseen sisältyy olennaisena osana keskustelu kouluttajan johdolla.

Yhteistä turvallisuuskulttuuria luodessa, voi olla hyvä olla myös fyysisesti samassa paikassa ja hengittää kouluttajan kanssa samaa ilmaa. Keskustelun kautta toisten oivallukset siirtyvät myös omiksi oivalluksiksi. Parasta on, kun kurssin lopulla koko porukka juttelee aktiivisesti juuri oman työpaikan työturvallisuuden parantamisesta.

Kenellä pitää olla Sähkötyöturvallisuuskortti

Sähkötyöturvallisuusstandardin SFS 6002 mukaan sähkötyöturvallisuuskoulutuksen tarvitsevat kaikki Suomessa sähköalan töitä tekevät ammattihenkilöt, kuten:

 • Työnjohto
 • Käyttötoiminta
 • Suunnittelu
 • Opetus
 • Asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt

Standardi SFS 6002 asettaa vaatimukset kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille sekä muille sidosryhmille, jotka ovat sähkön tai sähkölaitteistojen kanssa tekemisissä. Sähkötyöturvallisuuskortti on sähkötöiden tekemisen edellytys, sillä sähkötöiden turvallista tekemistä koskevat perusohjeet ja turvallisuusvaatimukset on tunnettava.

Luokkahuonekoulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö perustuu standardiin SFS 6002 ja se täyttää sähköturvallisuuslain 1135/2016 83§ asettamat vaatimukset sähkötyötuvallisuuskoulutukselle.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavat osa-alueet:

 • Sähkötyöturvallisuutta koskeva lainsäädäntö ja säädökset
 • Standardin SFS 6002 sisältö pääpiirteittäin
 • Sähkön aiheuttamat vaarat ja turvalliset työskentelytavat
 • Käyttö- ja kunnossapitotyöt
 • Sähköiskulta suojautuminen, turvalliset työvälineet ja henkilökohtaiset suojaimet
 • Sähkötöiden organisointi ja henkilöiden vastuut
 • Työskentely jännitteettömänä
 • Sähkötapaturmien ensiapu
 • Opastaminen

Kurssin lopuksi on standardin SFS 6002 mukaiset testikysymykset ja koe. Hyväksytyn kurssisuorituksen jälkeen myönnetään Sähkötyöturvallisuuskortti, joka on voimassa viisi vuotta. Kortin säännöllinen uusiminen ylläpitää hyvää sähkötyöturvallisuutta.

Luokkahuonekoulutuksen suorittaminen

Koulutuspäivän kesto on noin 8 tuntia, sisältäen lounas ja kahvitauot. Koulutuksessa käydään läpi kurssin sisältö ja aihealueet. Lisäksi on varattu aikaa keskustelulle. Sopivilla tauotuksilla ylläpidetään kurssilaisten vireystilaa.

Koulutus voidaan järjestää asiakkaan tiloissa tai Kiwa Inspectan järjestämissä tiloissa, missä vain parhaiten sopii.

Kokeneet ja ammattitaitoiset kouluttajat

Kouluttajamme saavat jatkuvasti loistavaa palautetta käytännönläheisestä lähestymistavasta aiheeseen. Kouluttajamme ovat ammattimaisia ja asiantuntevia ja motivoituneita vaikuttamaan työturvallisuuteen ja turvallisuusasenteisiin. He osaavat ottaa hyvin huomioon kulloisenkin ryhmän ja ryhmän sisäisen ammattitaidon ja osaamisen.

Koulutuksen tavoitteet 

Koulutuksen tavoitteena on antaa standardin SFS 6002 mukainen teoriapuolinen perusperehdytys lakien, asetusten ja standardien mukaisesti. Koulutuksen suorittamisen jälkeen kurssilaiselle myönnetään Sähkötyöturvallisuuskortti.

Viiden tähden koulutus

Saamme jatkuvasti hyvää palautetta koulutuksistamme sekä kouluttajistamme. Tyytyväiset asiakkaat ja kurssilaiset ovat meille sydämen asia. Olemme kouluttaneet vuosien aikana jo yli 40 000 henkilöä ja olemme Suomen vanhin ja kokenein HSEQ lyhytkurssien järjestäjä.

Yrityskohtaisen koulutuksen tilaaminen

Pyydä rohkeasti tarjous yrityskohtaisesta koulutuksesta. Myyntipäällikkömme Mikko Nordlund auttaa mielellään löytämään sopivan ratkaisun juuri teidän tarpeisiin. Mikon saa kiinni sähköpostitse mikko.nordlund@kiwa.com tai puhelimitse 040 839 9942.

OrganisoijaKiwa Inspecta
TarjoiluSopimuksen mukaan
Arvosteluja yhteensä 0
0.0 / 5