Nostoapuvälineiden tarkastajakoulutus - Verkkokoulutus

 • 189 € (+ALV 24%)

4.4 / 5 - 29 Arvostelua

* Aloita nostoapuvälineiden tarkastajan koulutus jo tänään! * Suorita missä ja milloin vain * Suorita omaan tahtiisi, osissa * Edullinen ja nopea tapa oppia * Säästö vähintään 50 % verrattuna luokkahuonekoulutukseen * Varmistamme osaamisesi * Kouluta koko henkilökuntasi
Lue Lisää

Koulutuksen kieli
Tyyppi

Nostoapuvälineiden tarkastajan koulutuksen suorittaminen käy helposti netissä. Voit kouluttautua verkkokurssilla missä vain, milloin vain, omaan tahtiisi kerralla tai osissa.

Kurssi antaa kattavan kuvan nostoapuvälineistä ja niiden turvallisuuden varmistamisesta. Saat Nostoapuvälineiden tarkastajakoulutus -kortin voimassaolon viideksi (5) vuodeksi.

Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutuksessa perehdytään nostoapuvälineen valintaan, ominaisuuksiin, rakenteeseen ja vaurioiden syntyyn. Samalla opetellaan tarkastuksen kulku, toiminta ja kirjanpito tarkastuksesta.

Havainnollistava kuvitus pitää koulutuksen mielenkiintoisena ja ohjaavat suorittajan tunnistamaan nostoapuvälineiden vaurioita.

Antaako Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutus riittävän pätevyyden tarkastajaksi?

Tarkastuksen suorittajan on oltava työvälineen rakenteeseen, käyttöön, tarkastusvaatimuksiin ja valmistajan antamiin ohjeisiin perehtynyt henkilö, joka pystyy havaitsemaan työvälineen mahdolliset viat ja puutteet. Tarkastuksen suorittajan tulee pystyä itsenäisesti arvioimaan työvälineessä havaittujen vikojen ja puutteiden vaikutukset työturvallisuuteen. Koulutus antaa hyvät pohjatiedot tarkastuksen tekemiseen, mutta tämän lisäksi tarkastavan henkilön tulee olla perehtynyt tarkastuksen kohteena olevan nostoapuvälineiden käyttöön, valintaan, ominaisuuksiin, rakenteeseen ja käyttövirheisiin. Tarvittaessa tarkastuksen suorittajan on lisäksi hyödynnettävä asiantuntija-apua tarkastusmenetelmien käytössä sekä vaarojen arvioinnissa. Viime kädessä vastuu siitä, kenelle lupa tarkistaa apuvälineitä annetaan, on työnantajan.

Mitkä nostoapuvälineet on tarkastettava?

Nostoapuvälineitä ovat mm. kettinki-, teräs- ja tekstiiliraksit, taljat, tarraimet, nostopuomit ja nostohaarukat, henkilönostokorit, nostoruuvit, turvavaljaat ja muut putoamissuojaimet.

Miksi nostoapuvälinettä tarkastavan asiantuntijan kannattaa suorittaa verkkokurssi?

Työnantajalla on vastuu siitä, että nostotöissä käytettävät nostoapuvälineet tarkastetaan pätevän henkilön toimesta määräajoin ja ne täyttävät voimassa olevat määräykset.

Työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta on määrätty Valtioneuvoston asetuksessa 403/2008. Laki velvoittaa, että työväline on pidettävä turvallisena koko sen käyttöiän säännöllisellä huollolla sekä kunnossapidolla.

Mitkä ovat verkkokoulutuksen hyödyt suorittajalle?

 • Helppous – saat nettikurssin käyntiin muutamalla napsautuksella.
 • Voit suorittaa Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutuksen ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
 • Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi. Sen voi myös jättää kesken ja suorittaa loppuun myöhemmin.
 • Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutuksessa testataan oppimasi asiat välitehtävillä ja loppukokeella.
 • Saat todistetun merkinnän suorituksesta - voit merkitä sen ansioluetteloosi.

Mitkä ovat verkkokoulutuksen hyödyt työnantajalle?

 • Kustannussäästöt – yritys säästää esimerkiksi esimiesten ajankäytössä, matkakuluista, päivärahoista, lounaskuluista ja koulutustilaisuuden järjestämisestä.
 • Verkkokoulutusta voi suorittaa muiden töiden lomassa - kurssia voi tehdä pikkuhiljaa hiljaisina työpäivinä.
 • Tasainen laatu – vakiomuotoisten verkkokoulutusten laatutaso ei vaihtele.
 • Verkkokoulutuksissa tiedät täsmälleen, mitä henkilöstö on suorittanut.
 • Varmistettu suoritus - jokaisen henkilön osaaminen testataan koetilanteessa ja kirjataan rekisteriin, joten he varmasti osaavat koulutuksen asiat.
 • Saavutettavuus – materiaali saavuttaa 100 % henkilöstöstäsi.
 • Palaute – kerää ja vastaanota palautetta sekä toiveita osaamisen kehittämiseen suoraan henkilöstöltä.

Kenelle Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutus on suunnattu?

Koulutus on suunnattu työmailla toimiville henkilöille, joiden tehtäviin kuuluu tarkastaa nostoapuvälineitä.

Olen ostamassa koulutusta toiselle henkilölle - miten toimin?

Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutuksen voi ostaa joko koulutettava henkilö itse, päällikkö omille johdettavilleen tai henkilöstön edustaja koko henkilökunnalle. Voit tilata useita koulutuksia henkilökunnalle helposti verkkokaupastamme ja luovuttaa niitä eteenpäin henkilöille. Jos koulutuksen suorittavia henkilöitä on satoja, autamme mielellämme koulutusten hankintaprosessissa.

Mitä verkkokoulutus sisältää?

Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutuksessa opittavat asiat:

 • Lainsäädäntö ja vastuut
 • Nostoapuvälineiden tarkastaminen ja kirjanpito
 • Kettinki- ja teräsköysiraksit
 • Nostoliinat
 • Päällysteraksit
 • Koukut ja muut nostoapuvälineet
 • Nostotarvikkeet

Kuinka kauan Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutus kestää?

Verkkokoulutuksen kesto on keskimäärin 4 tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa. Hyväksytystä suorituksesta myönnetään Nostoapuvälineen tarkastajakoulutus -kortti, joka on voimassa viisi (5) vuotta

Miksi Nostoapuvälineiden tarkastaja -verkkokoulutus kannattaa hankkia Kiwa Koulutusmaailmasta?

Kiwa Koulutusmaailma on Suomen suurin turvallisuuskoulutusten järjestäjä. Koulutamme yli 30 000 henkilöä vuosittain. Pätevyyskoulutuksistamme suosituimpia ovat Työturvallisuuskorttikoulutus, Tulityökorttikoulutus, Tieturvakorttikoulutus- sekä Sähkötyöturvallisuus-verkkokoulutus, Henkilönostin-verkkokoulutus ja Trukkikortti-verkkokoulutus. Lisätietoa Kiwa-konsernista.

Miten pääsen suorittamaan verkkokoulutusta?

Napsauta Lisää ostoskoriin -painiketta ja siirryt tilaamaan. Tilaa verkkokoulutus kuten missä tahansa verkkokaupassa asioidessasi.

Tilauksen jälkeen pääset suorittamaan koulutusta heti. Voit myös tilata useamman verkkokoulutuksen kerralla ja jakaa niitä toisille henkilöille, esimerkiksi tiimisi jäsenille.

Hyväksyttyä suoritusta varten, muista katsoa jokainen verkkokoulutus aivan loppuun asti. Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutuksistamme, ota meihin yhteyttä kätevästi tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta.

Kurssin suoritettuasi saat Nostoapuvälineiden tarkastajakoulutus -kortin postissa.

OrganisoijaKiwa Inspecta
Kesto (tunnit)4
voimassa (vuotta)5
Sisältää kortinKyllä
Arvosteluja yhteensä 29
4.4 / 5
Kaikki arvostelut ovat koulutuksen käyneiltä henkilöiltä

Uusimmat arvostelut
Pasi
14. toukokuuta 2020

Erittäin hyviä esimerkkejä.

Heikki
7. toukokuuta 2020

Odotusarvoa parempi

hans
28. huhtikuuta 2020

Tarpeellinen kurssi

Timi
15. huhtikuuta 2020

Jos mahdollista, niin suoritan kaikki kurssit tällä tavalla jatkossa!

Manu
9. huhtikuuta 2020

kätevää