Henkilönostinkoulutus - Verkkokoulutus

 • 89 € (+ALV 24%)

4.4 / 5 - 34 Arvostelua

Henkilönostinkoulutuksessa perehdytetään henkilönostimen, sen laitteiston ja siinä työskentelyn oikeisiin toimintamalleihin. Koulutuksessa käydään läpi henkilönostoja sisältävien töiden turvallisuusnäkökohtia, kuten työympäristön huomioiminen ja nostimella ajaminen. Koulutus perehdyttää kuljettajat erilaisiin henkilönostintyyppeihin sekä niiden keskeisiin ominaisuuksiin. Esimerkkitapaukset ja havainnollistava kuvitus pitävät koulutuksen mielenkiintoisena ja ohjaavat suorittajan ajattelemaan turvallista tekemistä ja vertaamaan tilanteita omiin kokemuksiinsa.
Lue Lisää

Koulutuksen kieli
Tyyppi

Henkilönostinkortti on mahdollista suorittaa tai uusia nopeasti netissä. Voit suorittaa Henkilönostinkortin missä vain, milloin vain, omaan tahtiisi kerralla tai osissa. Voimassaolon uusiminen on mahdollista jo tänään.

Henkilönostinkoulutuksessa perehdytetään henkilönostimen, sen laitteiston ja siinä työskentelyn oikeisiin toimintamalleihin. Koulutuksessa käydään läpi henkilönostoja sisältävien töiden turvallisuusnäkökohtia, kuten työympäristön huomioiminen ja henkilönostimella ajaminen. Koulutus perehdyttää kuljettajat erilaisiin henkilönostintyyppeihin sekä niiden keskeisiin ominaisuuksiin. Esimerkkitapaukset ja havainnollistava kuvitus pitävät koulutuksen mielenkiintoisena ja ohjaavat suorittajan ajattelemaan turvallista tekemistä ja vertaamaan tilanteita omiin kokemuksiinsa.

Henkilönostinkorttikoulutus sisältää testikysymykset ja kokeen, jolla testataan oppiminen ja jonka perusteella myönnetään Henkilönostinkortti, jonka voimassaolo on viisi (5) vuotta.

Mikä on Henkilönostinkortti?

Henkilönostinkoulutuksen tavoitteena on turvata kuljettajien ja nostimien kanssa toimivien henkilöiden ja omaisuuden turvallisuus. Henkilönostinkorttikoulutus sisältää teoriapuolen opiskelun, jota tarvitaan kaikkien henkilönostinten turvallisessa käytössä. Henkilönostimia on hyvin monen tapaisia, joten Henkilönostinkortti ei valmenna henkilöä käsittelemään tiettyä nostinmallia.

Työnantajan tulee perehdyttää sinut henkilönostinmalliin, jota sinun on tarkoitus ajaa. Lisäksi sinun tulee esittää työnantajalle henkilönostimen käsittelytaitosi, jotta sinulla on edellytykset pärjätä henkilönostimen kuljettajan tehtävässä.

Mitä henkilönostintyyppejä koulutuksessa käydään läpi?

Henkilönostinkorttikoulutus antaa tietoa mm. seuraavien henkilönostimien ominaisuuksista:  

Puomityypit

 • Nivelpuominostimet N (pyöräalustaiset, kuukukijat, tela-alustaiset)
 • Saksilava SL
 • Mastolavat M (kiinteät, ajettavat)
 • Teleskooppipuomit T
 • Nivelteleskooppi N
 • Teleskooppimasto TM
 • Kiintomasto KM

Autoalustaiset nostimet

 • Nostolava-auto
 • Saksilava-auto

Trukki varustettuna nostokorilla

Torninosturi ja henkilönostokori

Miksi henkilönostinta kuljettavien työntekijöidesi kannattaa suorittaa Henkilönostinkortti?

Henkilönostimen kuljettajalla on oltava lain mukaan työnantajan myöntämä kirjallinen lupa käyttää henkilönostinta. Luvan saamisen edellytyksenä on oltava, että kuljettajalla on kyvyt ja taidot henkilönostimen turvalliseen käyttöön (VNA 1101/2010). Työnantajan vastuulla on, että henkilönostinta kuljettavat henkilöt ovat perehdytetty niin henkilönostimen turvalliseen käyttöön kuin käytössä olevaan henkilönostintyyppiinkin.

Henkilönostinkortin suorittaminen on yksi tapa lisätä ja varmistaa henkilöstön osaamista. Koulutuksessa opiskellaan lakien ja asetusten vaatimukset ja henkilönostimen turvallinen käyttö teoriapuolen koulutuksella. Perehdytys suoritetaan viiden vuoden välein.

Mikä on Henkilönostinkortti - verkkokoulutuksen hyöty suorittajalle?

 • Helppous – saat nettikurssin käyntiin muutamalla napsautuksella.
 • Voit suorittaa Henkilönostinkortin ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.
 • Voit suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiisi. Sen voi myös jättää kesken ja suorittaa loppuun myöhemmin.
 • Henkilönostinkorttikoulutuksen koe testaa oppimasi asiat.
 • Saat todistetun merkinnän suorituksesta heti - voit merkitä sen ansioluetteloosi.

Mikä on suorittamasi Henkilönostinkortti - verkkokoulutuksen arvo työnantajalle?

Osaamisen varmistaminen - yrityksen velvollisuus on antaa sinulle tarvittavat taidot ja tiedot henkilönostimen kuljettamiseen ja nostimen kanssa työskentelemiseen.

 • Kustannussäästöt – yritys säästää verkkokoulutuksessa esimerkiksi esimiesten ajankäytössä, matkakuluista, päivärahoista, lounaskuluista ja koulutustilaisuuden järjestämisestä.
 • Henkilönostinkoulutusta voi suorittaa muiden töiden lomassa - kurssia voi tehdä pikkuhiljaa hiljaisina työpäivinä.
 • Tasainen laatu – vakiomuotoisten Henkilönostinkortti-verkkokoulutusten laatutaso ei vaihtele.
 • Verkkokoulutuksissa tiedät täsmälleen, mitä henkilöstö on suorittanut.
 • Varmistettu suoritus - jokaisen Henkilönostinkortin suorittaneen henkilön osaaminen on testattu koetilanteessa ja kirjattu rekisteriin, joten he varmasti osaavat koulutuksen asiat.
 • Saavutettavuus – materiaali saavuttaa 100 % henkilöstöstäsi.
 • Palaute – kerää ja vastaanota palautetta sekä toiveita osaamisen kehittämiseen suoraan henkilöstöltä.

Kenelle Henkilönostinkortti on suunnattu?

Henkilönostinkortti soveltuu lain vaatimaksi henkilönostimen käyttäjän ja kuljettajan koulutukseksi.

Miten paljon yritys säästää rahaa verkkokoulutuksella?

Usein luokkahuonekoulutus tai käytännön harjoittelu koulutustilanteessa on välttämätön vaihtoehto, mutta se on usein  kallis ja järjestäjille raskas tapa kouluttaa. Verkkokoulutuksen edullisen hinnan lisäksi koulutuksesta ei tarvitse maksaa päivärahoja, matkakustannuksia, koulutustilan kulua ja järjestelijöiden työn kuluja, joten säästö on suuri.  

Olen ostamassa Henkilönostinkortti -verkkokoulutusta toiselle henkilölle - miten toimin?

Henkilönostinkortin voi suorittaa joko henkilö itse, esimies voi hankkia koulutuksia omalle tiimilleen tai henkilöstön edustaja koko henkilökunnalle. Jos haluat tilata Henkilönostinkorttikoulutuksen koko henkilökunnalle, voit tilata useita koulutuksia helposti verkkokaupastamme ja luovuttaa niitä eteenpäin henkilöille. Jos koulutuksen suorittavia henkilöitä on satoja, autamme mielellämme koulutusten hankintaprosessissa.

Mitä Henkilönostinkortti - verkkokoulutus sisältää?

Henkilönostinkortin koulutuksessa perehdytetään henkilönostimen, sen laitteiston ja kuormankäsittelyn oikeisiin toimintamalleihin ja pureudutaan turvalliseen ajokäyttäytymiseen. Koulutus perehdyttää kuljettajat erilaisiin henkilönostintyyppeihin sekä keskeisiin ominaisuuksiin. Esimerkkitapaukset ja havainnollistava kuvitus pitävät koulutuksen mielenkiintoisena ja ohjaavat suorittajan ajattelemaan turvallista tekemistä ja vertaamaan tilanteita omiin kokemuksiinsa.

Henkilönostinkortin koulutuksessa opittavat asiat:

 • Lainsäädäntö ja vastuut Henkilönostintyypit ja niiden keskeiset ominaisuudet
 • Henkilönostintyypit
 • Trukin, kurottajan ja torninosturin käyttö henkilönostimena
 • Henkilönostimen ohjaimet ja painikkeet
 • Oikean nostintyypin valinta
 • Työturvallisuus henkilönostimen käytössä
 • Henkilönostimen käyttöönotto
 • Henkilönostimessa työskentely
 • Henkilönostimella ajaminen
 • Työympäristön huomioiminen
 • Henkilökohtaiset suojaimet
 • Henkilönostinten päivittäis- ja määräaikaistarkastukset
 • Osaamiskoe

Kuinka monta tuntia Henkilönostinkortin suorittaminen kestää?

Henkilönostinkortin suorittaminen kestää keskimäärin kolme (3) tuntia. Suorituksen voi tehdä milloin ja missä vain, myös osissa, silloin kun oma työ sen mahdollistaa. Jos et läpäise koetta ensimmäisellä kerralla, kokeen voi uusia kaksi kertaa. Koulutusmateriaalia voi kerrata rajattomasti ennen koetta. 

Miksi Henkilönostinkortti kannattaa suorittaa Kiwa Koulutusmaailman verkkokoulutuksena?

Kiwa Koulutusmaailma on Suomen suurin turvallisuuskoulutusten järjestäjä. Koulutamme yli 30 000 henkilöä vuosittain. Pätevyyskoulutuksistamme suosituimpia ovat Työturvallisuuskorttikoulutus, Tulityökorttikoulutus, Tieturvakorttikoulutus- sekä Henkilönostin-verkkokoulutus ja Trukkikortti-verkkokoulutus.

Kiwa Koulutusmaailman koulutukset tarjoaa Kiwa Inspecta, Pohjoismaiden johtava asiantuntija turvallisuudessa, laadussa ja luotettavuudessa. Testaamme, tarkastamme, sertifioimme sekä tarjoamme konsultoivia asiantuntija- ja koulutuspalveluja yli 700 osaajan voimin Suomessa ja yli 5000 henkilön voimin muissa maissa.

Miten pääsen suorittamaan Henkilönostinkorttia?

Napsauta Lisää ostoskoriin -painiketta ja siirryt tilaamaan koulutus. Tilaa verkkokoulutus kuten missä tahansa verkkokaupassa asioidessasi.

Tilauksen jälkeen pääset suorittamaan koulutusta heti. Voit myös tilata useamman verkkokoulutuksen kerralla ja jakaa niitä toisille henkilöille, esimerkiksi tiimisi jäsenille.

Hyväksyttyä suoritusta varten, muista katsoa jokainen verkkokoulutus aivan loppuun asti. Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutuksistamme, ota meihin yhteyttä kätevästi tämän sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta.

Kurssin suoritettuasi voit ladata heti sähköisen todistuksen sekä saat Henkilönostinkortin postissa.

OrganisoijaKiwa Inspecta
Kesto (tunnit)3
AMP mahdollinenEi
voimassa (vuotta)5
Sisältää kortinKyllä
Arvosteluja yhteensä 34
4.4 / 5
Kaikki arvostelut ovat koulutuksen käyneiltä henkilöiltä

Uusimmat arvostelut
Niki
12. toukokuuta 2020

Eihän tällä trukkia ajamaan opi vielä mutta hyvät teoriatiedot antaa kyllä.

Jesse
27. huhtikuuta 2020

hyvä koulutus

Kalle
15. huhtikuuta 2020

helppoa ja aika nopeaakin

Eino
14. huhtikuuta 2020

Kaikki tarvittava!

Pyry
9. huhtikuuta 2020

Olen käynyt henkilönostinkoulutuksen myös luokkakoulutuksena. Samoja asioita mutta omassa tahdissa pystyy käymään läpi.