AMP Helpdesk logo

Miten, mistä ja milloin ammattipätevyys hankitaan?

Voit hakea ammattipätevyyden voimaan Ajovarma Oy:ltä. Voit hakea joko erillistä ammattipätevyyskorttia tai erityisehtomerkintää (95) ajokorttiin.

Ajovarma

Voit hakea suoritettujen jatkokoulutuspäivien perusteella ammattipätevyydellesi jatkoa aikaisintaan 6 kuukautta ennen nykyisen pätevyyden päättymistä. Tällöin ammattipätevyys jatkuu nykyisestä päättymispäivästä 5 vuotta eteenpäin. Tätä ennen tehty hakemus aloittaa heti uuden 5 vuoden jakson.

Hakemuksen liitteenä on oltava:

  • Kaksi valokuvaa, jotka täyttävät passivalokuvan vaatimukset ja on digitoitavissa. Jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti, et tarvitse uusia passikuvia. Et tarvitse kuvia myöskään, jos olet toimittanut valokuvat ajo- tai kuljettajakorttia tai taksinkuljettajan ajolupaa tai ADR-ajolupaa varten vuonna 2013 tai sen jälkeen.
  • Perustason ammattipätevyyskoulutuksen suorittamisen jälkeen ensimmäistä korttia haettaessa todistus koulutuksen suorittamisesta tai kopio ammatillisesta tutkintotodistuksesta, jossa on merkintä mainitun koulutuksen suorittamisesta.
  • Erillistä ammattipätevyyskorttia haettaessa lisäksi kopio ajokortista, jos kortti on myönnetty muualla kuin Suomessa.