AMP Helpdesk logo

Kuinka ammattipätevyys hankitaan?

Ammattipätevyyden voimassaoloa voidaan jatkaa viideksi vuodeksi kerrallaan jatkokoulutuksella. Jos ammattipätevyyttä ei ole pidetty voimassa jatkokoulutuksella, kuljettaja voi saattaa ammattipätevyyden uudelleen voimaan osallistumalla jatkokoulutukseen. Ammattipätevyyden jatkokoulutus saadaan voimaan käymällä 5 ammattipätevyyskoulutuspäivää viiden vuoden sisällä. Mikäli henkilöllä on ammattipätevyys sekä linja-auto- että kuorma-autoluokkiin, hän voi ylläpitää ammattipätevyyden molempiin luokkiin suorittamalla 5 ammattipätevyyskoulutuspäivää viiden vuoden aikana. Esimerkki ammattipätevyyspäivien suorittamisesta: Ammattipätevyyskoulutuspäivistäsi neljä voi olla mitä tahansa kuljettajien ammattipätevyyskoulutusta. Yksi päivä on ennalta määrätty, joka täytyy olla kuljettajien ennakoivan ajotavan koulutusta (taloudellisen ajotavan koulutus 7h, EAK).

Viisi päivää viiteen vuoteen

Työturvallisuuskortti
Ensiapukortti
Ennakoivan ajotavan koulutus (EAK)